Voortdurende ontstekingen die onder de radar blijven bij regulier onderzoek; we noemen het sluimerende inflammatie. Deze sluimerende ontstekingen kunnen een ‘silent killer’ zijn omdat zij ongemerkt het hart zijn van de meeste, zo niet alle chronische welvaartsziektes waar veel mensen mee kampen. Van overgewicht en diabetes tot arteriosclerose en zelfs dementie. Allemaal lijken zij dezelfde component te bevatten: chronische, sluimerende inflammatie.

Over het algemeen is ontstekingsactiviteit functioneel en dus positief. Problemen ontstaan echter wanneer de ontstekingprocessen niet stoppen, maar chronisch worden en de gezonde werking van het lichaam gaan ontregelen.

De structurele toename van sluimerende inflammatie, en daarmee structurele toename van chronische ziektes, lijkt zijn direct verband te houden met ons structureel veranderde voedingspatroon. Specifieker: met de structureel veranderde verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze behoort volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie 2 : 1 te zijn, maar wordt inmiddels geschat op 1 : 20. Ook de veranderde verhouding tussen de mineralen calcium en magnesium in het lichaam lijkt een onderliggende factor te zijn bij chronische, sluimerende ontstekingsactiviteit in het lichaam.

 
Wilt u ons onderzoek steunen? Geweldig! Wij verwelkomen uw donatie of hulp van harte. Wilt u ons hierover mailen op info@brainlabsfoundation. Dank u wel!